“Food Business” v Tatrách…

Pomenujme tento článok voľným pokračovaním článku Eugena Kordu: Vysoké Tatry – nikdy viac?. Žiaľ, reálna posledná skúsenosť…

Strávili sme opäť týždeň v našich horách. Mám pocit, že píšem niekoľko rokov to isté…Tí, ktorých sa to netýka je stále žalostne málo, ale držím palce a oceňujem ich “neverending job”.  Poznám x prevádzkárov, ktorí to myslia vážne a môžu sa od nich druhí učiť. Ale späť k nášmu výletu – prosím nerobme veci, ktoré nevieme a nechceme. Nepečme pseudotaliansku pizzu v Tatrách spolu s haluškami, mexickými jedlami a akože hamburgermi, ktorá akurát tak zaseká kuchárov a samotný jedálny lístok. Stále nerozumiem, prečo musí byť na jedálnom lístku 100 jedál, 25 druhov pizze a reálne k dispozícii 6. Tých 6 stačí, ale nech sú poctivé a reflektujúce lokalitu.

V Bachledovej doline – krásne vybavenom bike/boby centru sa zrelaxujeme, ale v jedinej veľkej (v zime selfserve, v lete s obsluhou) reštike nás energia opustí. Sadáme za stôl, čakáme 20 minút, čašník chodí hore dole a nič. Postavím sa k bar pultu s otázkou či sa tedá dá niečo objednať…slečna mi odpovie, že “ale nevie, či všetko mi stihnú spraviť lebo je nátresk” (obsadené 3 stoly v celej reštike). Tak aspoň deťom nejakú kuracinku – “jóój – to vám určite nespravíme”. O.K., zavelím odchod 8 ľuďom  a oznamujem prekvapenému čašníkovi, že odchádzame. Odpoveď – “no a čo!?”

Na druhý deň ďaľšie mestečko – pýtame si niečo najskôr pre hladné detiská – doporučujú nám morčacie rizoto – O.K. – sem s ním. Ryža tvrdá (nie, ani al dente:)), zelenina mrazená len trochu rozmrznutá a pikantné! K tomu bravúrny gastro výkon v podobe jednej kyslej uhorky a druhého kvašáku. Hm, pre deti:(. Dáva si kamoš tureckú kávu. V pohári 5 cm vrstva “no name” kávy a 1 cm vody – reklamuje – neúspešne – vraj sa ešte na kávu nik nesťažoval…

Opäť iné tatranské mestečko – spravil som chybu – dávam si ako idiot zo zúfalosti pizzu – nuž čo, tak mi treba – celá pokrytá namiesto syru mozzarella  – eidamom konzistencie starej pneumatiky. Odchádzame jesť do Poľska, pár km za hranicami.

Cestou naspäť sa zastavujeme  totálne gastro-kapitulovaný hádajte kde. Áno, pod žltými americkými:) oblúkmi…a vôbec sa nečudujem že u strýca Donalda v Ružomberku bolo natrieskané…istota je istota. Áno, aj toto je Food Business…

Viac o trendoch: https://mojmirlieskovsky.wordpress.com/category/food-trends/

Dobrú chuť!

Mojmír Lieskovský/DOUBLE LOUD
Reklamy
Označené , ,

4 thoughts on ““Food Business” v Tatrách…

  1. Ertl píše:

    Nič nového na Slovensku, neprekvapuje ma to, ale neviem si zvyknúť…Jedna vec ma na tom teší, že stále budem mat prácu, nakoľko min 60 % prevádzok ma rovnaký zlý systém a pracovné návyky, ktoré nevedia svojim zamestnancom zaplatiť zamestnávatelia. Aj tu hľadajme chybu .
    Nech vám chutí…. / ERTL

  2. Matúš píše:

    V rámci školskej praxe som pracoval v Bachledke ako píšete hore 2 mesiace, bola na nezabudnuteľná skúsenosť, ktorá by pomohla prekonávať samého seba a udržať si zdravú psychiku pri 20 hodinových smenách bolo neuveriteľné. Čo sa týka personálu a samotných jedál, je to škoda plytvať energiou.

  3. Anonym píše:

    Ano zacarovany kruh, malo zaplatení neochotní zamestnanci, lacne jedla ktore nezaplatia naklady alebo rozmary majitelov podnikov… Vzdy najvyssie investicie idu do dizajnu podniku nasledne do vybavenia kde na konci sa uz setri a uplne nekoniec do ludi, nehovoriac, ze produkty k tvorbe, kavovych , cajoch napojov ci jedal sa hladaju s najlepsou moznou cenou…vysledok ?
    Moze byt dizajn kaviarne ci restauracie akokolvek ohromujuci…ale vzdy to stoji na ludoch ktori sa prihovaraju hostom…

  4. Dusan píše:

    Ano zacarovany kruh, malo zaplatení neochotní zamestnanci, lacne jedla ktore nezaplatia naklady alebo rozmary majitelov podnikov… Vzdy najvyssie investicie idu do dizajnu podniku nasledne do vybavenia kde na konci sa uz setri a uplne nekoniec do ludi, nehovoriac, ze produkty k tvorbe, kavovych , cajoch napojov ci jedal sa hladaju s najlepsou moznou cenou…vysledok ?
    Moze byt dizajn kaviarne ci restauracie akokolvek ohromujuci…ale vzdy to stoji na ludoch ktori sa prihovaraju hostom…

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: