Talianský zapekaný karfiol

Opäť nenáročný recept pre vegetariánov a milovníkov talianskej kuchyne.

ČO BUDETE POTREBOVAŤ…

  • 1  stredne veľký karfiol
  • 300-350g ryže (pokojne použite vo var. sáčkoch)
  • 1  malá cibuľa
  • 1PL olivový olej
  • 100g čerstvý parmezán (kupujte v celku, nie ten strúhaný – chutí ako piliny:))
  • 250 ml smotana 33%
  • štipka muškátového orieška
  • mleté biele korenie
  • soľ
  • 

AKO NA TO…

  1. karfiol uvarte v osolenej vode, pozor – len do polomäkka
  2. na olivovom oleji opražte do zlatista na malé kocky nakrájanú cibuľu
  3. pridajte hotovú ryžu, chvíľu opražte a odstavte
  4. smotanu zohrejte takmer do varu a pridajte nastrúhaný muškátový oriešok a mleté biele korenie
  5. dno zapekacej misy vymažte olivovým olejom, pridajte vrstvu ryže, potom na ružičky rozobratý karfiol, opäť ryžu a zakončite vrstvou karfiolu
  6. zalejte smotanou a posypte nastrúhaným parmezánom
  7. zapekajte pri 175 C asi 15 – 20 min.

Dobrú chuť!

Reklamy

One thought on “Talianský zapekaný karfiol

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: