Tvarohová bábovka (bez múky)

– veľmi jednoduchá príprava
– vhodná i pre najmenších (deti od 1,5 roka)
– zostáva dobrá i na 3 deň…ak vám vydrží:)

Ak máte radi bábovky, ktoré vydržia aj tri dni “mokré”: a nerosypú sa, tak toto je recept na jednu z nich.
Recept sa vyskytol v našej rodine ani neviem kedy, rodina si “vytrpela svoje”, kým som vytestoval všetky alternatívy surovín, upiekol som asi 7 verzií…ale oplatilo sa.

PRÍPRAVA: 20 min
PEČENIE: 45 min

SUROVINY:

– 200g detská krupica (jemná)
– 500g tvaroh tučný (použite hrudkovitý)
– 150g čerstvé maslo (kľudne použite aj napr. Heru, ale maslo dá svoju chuť)
– 4 vajcia
– 200g cukor kryštál
– 2ks bal vanilkový cukor
– 1/2 bal prášku do pečiva
– štipka soli
– citrónová kôra z 1/2 citróna
– hrsť hrozienok alebo kandizovaného ovocia
– práškový alebo škoricový cukor na posypanie

POSTUP:

1. zmäknuté maslo vymiešajte s cukrom, vanilkovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a 4 žĺtkami
2. detskú krupicu zmiešajte s práškom do pečiva a štipkou soli, pridajte do žĺtkovej zmesi, pridajte tvaroh a zľahka zamiešajte
3. zo 4 bielkov vyšľahajte tuhý sneh, ktorý opatrne vmiešajte spolu s ovocím do zmesi
4. bábovkovú formu vytrite maslom a vysypte polohrubou múkou, vlejte zmes a utraste
5. pečte vo vyhriatej rúre pri teplote 160c asi 45 min
6. trocha vychladnutú bábovku vyklopte z formy a posypte práškovým alebo škoricovým cukrom

Reklamy

4 thoughts on “Tvarohová bábovka (bez múky)

  1. Anonym píše:

    tak toto znie super, vyskusam

  2. Anonym píše:

    ano – velmi zaujimavo, v piatok ju peciem !

Pridaj komentár

Zadajte svoje údaje, alebo kliknite na ikonu pre prihlásenie:

WordPress.com Logo

Na komentovanie používate váš WordPress.com účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Twitter picture

Na komentovanie používate váš Twitter účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Facebook photo

Na komentovanie používate váš Facebook účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Google+ photo

Na komentovanie používate váš Google+ účet. Odhlásiť sa / Zmeniť )

Connecting to %s

%d bloggers like this: